Uw Android-telefoon transformeren tot een superieure webcam: Een eenvoudige gids

Het is tegenwoordig heel eenvoudig om uw smartphone als webcam te gebruiken, en sommige opties vereisen zelfs niet dat u iets inplugt. In deze gids leggen we uit hoe u dit kunt doen, of u nu een iPhone of Android heeft, op Windows of Mac. We hebben ook instructies voor het gebruik van een professionele camera of GoPro voor dezelfde taak. Als u niet wilt rommelen met apps, bekijk dan onze Beste Webcams-gids.

Voordat u uw smartphone omzet in een webcam voor uw computer, is het misschien logisch om te proberen uw smartphone te gebruiken om een videovergadering te voeren. Diensten zoals Zoom, Google Meet en Microsoft Teams hebben over het algemeen Android- en iPhone-apps beschikbaar. Het enige wat u hoeft te doen is de app installeren, inloggen en de selfiecamera en microfoon van uw telefoon gebruiken om deel te nemen aan de vergadering.

U kunt een videoconferentie-app op uw telefoon gebruiken als u gewoon aan een vergadering moet deelnemen en nu en dan moet inbreken, maar u heeft een beter systeem nodig als u presenteert en uw scherm moet delen. Daar kan het handig zijn om uw smartphone om te zetten in een webcam. Algemene tip: Zorg ervoor dat uw favoriete videoconferentie-app is gesloten wanneer u een webcamclient op uw desktop-pc of laptop installeert. U moet mogelijk de app opnieuw opstarten of uw computer opnieuw opstarten om alles aan de praat te krijgen.

De oplossing die werkt – of u nu een iPhone, Android, Mac of Windows heeft, in elke combinatie – is een dienst genaamd Reincubate Camo. Het is compatibel met meer dan 40 video-oproep-apps, van Google Meet en Zoom tot FaceTime en Discord. De onderstaande stappen werken als u probeert een Android aan te sluiten op een Mac, een iPhone op een Windows-pc, of vice versa.